Agidens Process Automation NV

About us

For more than 50 years, we have been working together with our customers and partners on solutions that make terminals safer, more flexible and more reliable.

More specifically, we offer solutions in:
– Consultancy and Engineering services
– Real-Time Scheduling solutions AXCEL®
– Terminal Management Software ALINE®
– Automated Safety Solution ATALK®
– Inline Quality Control Q\Platform
– Process Control Solutions
– Tank Gauging & Loading systems by Honeywell Enraf
– Cloud based energy management solutions ARGUS

In this way, we contribute to more efficient and manageable business processes for our tank terminal customers.

Come and visit our booth E15 at StocExpo to experience this relaxed feeling for yourself!

Highlighted product

News

Job offers

AGIDENS_DRIESLUYTEN104

OIL&GAS – Senior Software Engineer Rockwell – Zuid-Holland

Zoek jij een boeiende en afwisselende job binnen de wereld van procesautomatisering? Wij zoeken een ervaren Senior Automation Engineer met kennis van Rockwell om onze projectteams aan te vullen!

Als Senior Rockwell Engineer maak je deel uit van het software automation team die automatiseringsoplossingen realiseren binnen de procesindustrie. Je werkt in multidisciplinaire projectteams en komt in aanraking met alle facetten van een procesautomatiseringproject.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN18

OIL&GAS – Industrial IT & Network Specialist – Nederland

Ben jij op zoek naar een functie waarin je zowel op technisch als op conceptueel vlak uitgedaagd wordt? Dan is de functie van Industrial IT & Network Specialist voor onze divisie Process Automation misschien wel iets voor jou!

Tank Terminals perfect onder controle; steeds minder operatoren bedienen steeds grotere terminals, waardoor veilige automatisering en monitoring op afstand aan belang toenemen. Agidens Process Automation helpt bij de nieuwbouw, uitbreiding of revamp van tank terminal sites. Daarbij is het altijd ons streven om flexibele oplossingen te bieden die de veiligheid, compliancy, performance en efficiëntie verhogen en er tegelijkertijd voor zorgen dat een terminal voldoet aan de laatste normen en regelgeving. Wij zijn gespecialiseerd in Design, Engineering, (Turnkey) realisatie en onderhoud van automatiseringsoplossingen voor Tank Terminals.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN27

OIL&GAS – E&I Engineer Tank Terminals – Nederland

Kan jij door je vakkennis E&I oplossingen en efficiëntie brengen in productieprocessen? Zoek je de afwisseling en dynamiek van een projectorganisatie en wil je jezelf verder ontwikkelen in je vakgebied?

Je functie?

Als E&I Engineer maak je deel uit van een multidisciplinair projectteam en ben je verantwoordelijk voor het vakgebied elektriciteit en instrumentatie. Je maakt berekeningen en planningen voor procesinstallaties en werkt mee aan middelgrote tot grootschalige engineeringsopdrachten voor de grootste namen binnen de industrie Oil & Gas en Tank Terminals. Samen met het projectteam ben je betrokken van A-Z en sta je in voor de inbedrijfname en oplevering van de projecten. Aan variatie geen gebrek hier! Je communiceert met de collega’s van andere vakdisciplines, je opdrachtgevers en alle partijen die betrokken zijn bij het project.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN86

OIL & GAS – Senior Project Engineer MES – .NET Developer – België

Agidens Process Automation is looking for someone who feels at home in the world of oil, gas and tank ternminals, someone who has a soft spot for software implementation and development of addons using .NET. Are you familiar with C#, SQL server and Windows platform? Do you have an uncanny resemblance to this description?

As a Senior Project Engineer, your task will primarily consist of implementing Aline® and Axcel® software to control level 3 business flows in production facilities based on functional requirements and user stories.You will be working in various industries, but mainly in multi-modal bulk liquid storage facilities. You are also responsible for defining and implementing the interfaces between the different automation levels and automation systems on a technical basis. You will report to the project manager of the projects you are working on.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN77

Oil & Gas – Industrial IT & Network Specialist – België

Tank Terminals perfect onder controle; steeds minder operatoren bedienen steeds grotere terminals, waardoor veilige automatisering en monitoring op afstand aan belang toenemen. Agidens Process Automation helpt bij de nieuwbouw, uitbreiding of revamp van tank terminal sites. Daarbij is het altijd ons streven om flexibele oplossingen te bieden die de veiligheid, compliancy, performance en efficiëntie verhogen en er tegelijkertijd voor zorgen dat een terminal voldoet aan de laatste normen en regelgeving. Wij zijn gespecialiseerd in Design, Engineering, (Turnkey) Realisatie en Onderhoud van automatiseringsoplossingen voor Tank Terminals.

ALINE is een geïntegreerd, modulair Terminal Management Systeem voor truck, schip, trein, pipeline en interne verladingen. ALINE core vormt het framework voor alle product modules en plug-ins en biedt mogelijkheid voor een integratie van de real-time advanced scheduler AXCEL. ALINE en AXCEL zijn in huis ontwikkelde softwareapplicaties.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN43

Oil & Gas – Automation Engineer S7 / WinCC – België

Ben jij gefascineerd door Tank Terminals? Klinkt Oil & Gas als muziek in je oren? Liggen je interesses vooral bij automatisering? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Automation Engineer S7 / WinCC zoals jij!

Tank Terminals perfect onder controle; steeds minder operatoren bedienen steeds grotere terminals, waardoor veilige automatisering en monitoring op afstand aan belang toenemen. Agidens helpt bij de uitbreiding of vernieuwing van tank terminal operations. Daarbij is het altijd ons streven om flexibele oplossingen te bieden die de efficiëntie verhogen en er tegelijkertijd voor zorgen dat een terminal voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN31

PROCESS AUTOMATION – Service Engineer Honeywell – België

Storingen? Defecten? Jij weet ze zo te vinden en op te lossen! Ben jij klaar om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan binnen de wereld van tank terminals?

Wat zal je doen?

Als Service Engineer zal jij het eerste aanspreekpunt zijn en treed je op als expert en vertrouwenspersoon over onze producten. Agidens is de exclusieve leverancier van Honeywell-Enraf apparatuur voor Tank Terminals in België. De applicaties die we leveren staan in voor niveaumeting, temperatuurmeting, drukmeting, dichtheidsmeting en tankinventarisatie. Daarnaast zal je ook erg veel op zelfstandige basis aan de slag kunnen gaan met het onderhoud en de installatie van onze apparatuur tussen de tank terminals.

Read more »
AGIDENS_DRIESLUYTEN26

OIL & GAS – Project Manager Electrical, Instrumentation & Automation – België

Ben je op zoek naar een uitdagende functie in de wereld van de procesautomatisering? Lees dan zeker verder, want Agidens werft momenteel een Project Manager Electrical, Instrumentation & Automation aan met een passie voor en ervaring in het leiden van projecten. Onze projecten situeren zich hoofdzakelijk in Oil & Gas en op de Tank Terminal markt.

Als Project Manager ben jij de contactpersoon voor de klant, de leveranciers en de onderaannemers. Jouw professionele omgeving omschrijft jou dan ook als commercieel, empathisch en zeker ook assertief.

Read more »

Contact us